Få flere kunder med kundefortællinger på video, allerede i dag

Drømmer du om flere godt betalende kunder?
Med kundefortællinger på video, har du muligheden for øge din omsætning, med dine tidligere og nuværende kunder som ambassadør.

Hvad er en kundefortælling på video

En video der med din kundes ord fortæller om oplevelsen af din services eller produkt. Kundefortællingen er derfor en dokumentation, af hvad kunden evt. ville have fortalt ved boret til sine nærmeste. Det er derfor en blåstempling af dig som virksomhed eller service og kan lede til, at din tidligere kundes omgangskreds bruger dit produkt eller service.

Skab tryghed med kundefortællinger

Ved aktivt at bruge kundefortællinger på video, udnyttes blandt andet begrebet ‘Social proof’. ‘Social proof’ er et begreb fra adfærdspsykologien og kan oversættes til en ‘socialt bevis’ af din virksomhed, service eller produkt. Kundefortællingen, og især på video, styrker derfor valget af dig som leverandør og/eller samarbejdspartner. Årsagen til dette er, at en kunde personligt udtaler sig om lige netop dig, og din forretning.

Andre kunder vil se dine kundefortællinger, og vil i højere grad føle sig trykkere samt kunne identificere sig med fortællingen og på baggrund af dette vælge dig. Grundet til det er, at kunder som oftest handler på baggrund af relation, omgangskreds eller en viden om hvordan ‘andre’ gør.

📝 Eksempel Du kender det formentlig fra dig selv. Du er på ferie og skal ud at spise og du kender ikke området, så du vælger at se dig omkring. Du finder to interessante restauranter vedsiden af hinanden. Den ene er der mange gæster, den anden er tom – hvilken vælger du?

Den personlige sandhed

Selvom, du som oftest selv er afsender af kundefortællingerne på video, er videoen en stærk bidragsyder til valget af dig og din virksomhed. Videoerne er nemlig med til at gøre dig og din virksomhed menneskelig og et ‘bevis’ for de USP’er du evt. har stående på din hjemmeside passer f.eks. “Vi er fleksible”, “Vi har dig i centrum” mm.

På grund af den redigerede sandhed, kan kundefortællingen på video ikke stå alene, derfor anbefaler vi også, at du får dine kunder til at anmelde dig på Trustpilot, Google Business mm.

Identifikationen af ‘Social proof’

For dig som leverandør eller samarbejdspartner, er det vigtigt, at fortællingen afspejler den opfattet normalitet og at andre kunder også kan identificere sig med det sagte, og i sidste ende også gerne vil have/opleve det fortællingen beretter om.

Målet er derfor for dig som afsender, at identificere udbyttet for din kunde og kommunikere det i videoen.

📝 Eksempel En ejendomsmægler vil gerne sælge boliger og benytter sig ofte at
“Vi har lige solgt Skolevej 1. Går du med salgstanker, så få en gratis salgsvurdering”.

Mægleren benytter sig i denne forbindelse også af ‘Social proof’ især fordi dette kan være med til, at vække motivationen til, at skulle sætte sit hus til salg, fordi huset længere nede af vejen er solgt og endda til en god pris.

Valget at ejendomsmægleren falder dog ikke alene på deres performance, derfor kan ejendomsmægleren aktivt benytte sig af kundefortællingen på video, som er med til at belyse andre udbytter som f.eks. at sælgeren af ejendommen havde oplevet en højere grad at tryghed og transparens.

Hvornår og hvordan skal du så bruge kundefortællingerne

Kundefortællingen skal benyttes der hvor den kan være med til at skabe interesse, begejstring og eller sikkerhed i køb/handleprocessen. Som oftest kan man benytte fortællingerne på sin hjemmeside og som opslag på de sociale medier.

📝 Eksempel
Søren og Mette har solgt Skolevej 1 på 5 dage. Se og hør hvordan deres oplevelse med os som transparent og tryghedsskabende mægler var”

Opsummering

Kundefortællingen på video er for dig der gerne vil sikre et ‘socialt personligt bevis’. Videoerne er med til at give dine fremtidige kunder begejstring i stedet for en skepsis samt en sikkerhed for, at du er normen for andre. Dermed sagt får du flere kunder, hvis du aktivt benytter dig af kundefortællinger på video

Vil du lære mere om video-marketing?

Gør som flere video-elskere og tilmeld dig vores nyhedsbrev. I hvert nyhedsbrev bestræber vi os, at gøre dig lidt klogere på video og hvordan du kan bruge det i din virksomhed.